Rizoto s nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1843 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 85.2 mg
 - Draslík 541.4 mg
 - Vláknina 6013.5 mg
 - Vitamín A 6013.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme máslo. Když pění, přidáme drcený česnek a mírně smažíme 1 minutu.
 - 
                                2
Nasypeme rizotovou rýži a mícháme, aby se rýže stejnoměrně opražila. Přilijeme 2 naběračky horkého zeleninového vývaru a mírně podusíme a průběžně promícháváme, až se tekutina vydusí. Postupně přidáváme další vývar a podusíme asi 20 minut, až je rýže téměř měkká.
 - 
                                3
Přidáme smetanu a podusíme zvolna, až se do rýže vsákne. Vmícháme nivu, pesto, parmezán a piniové oříšky. Ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.