Rizoto se sušenými rajčaty na slunci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1856 kcal
 - Sacharidy 229 g
 - Tuky 97 g
 - Sodík 2876 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 224 g
 - Cholesterol 24.1 mg
 - Draslík 9442.3 mg
 - Vláknina 73706 mg
 - Vitamín A 73706 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 605.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme rýži arborio, šafrán a promícháme, aby se rýže obalila v oleji, a minutu smažíme.
 - 
                                2
Do rýže lijeme pomalu vývar a víno, mícháme a přidáváme další, až když se předcházející vývar a víno vstřebaly.
 - 
                                3
Když nalijeme polovinu vývaru a vína, vmícháme sušená rajčata. Rýže by se měla uvařit za 20 minut. Vmícháme hrášek, sýr a pokrájenou parmskou šunku. Vaříme 3 minuty, promícháme, aby byl hrášek horký.
 - 
                                4
Poté podáváme ozdobené strouhaným parmezánem.