Pomerančové rizoto
Suroviny
- 55 g Mandle plátky
 - 400 g Rýže Arborio
 - 450 ml Džus pomerančový
 - 150 ml Víno bílé
 - 2 ks Pomeranče
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 298.6 mg
 - Vláknina 6201.7 mg
 - Vitamín A 6201.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty.
 - 
                                2
Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
 - 
                                3
Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky.