Rizoto s jahodami a šampaňským
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6694 kcal
 - Sacharidy 1157 g
 - Tuky 194 g
 - Sodík 6405 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 1149 g
 - Cholesterol 668 mg
 - Draslík 1289.7 mg
 - Vláknina 38000 mg
 - Vitamín A 38000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.4 mg
 - Vitamín E 10.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1283.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V menším hrnci si rozmícháme vodu a cukr, přivedeme k varu. Necháme zvolna vařit a připravíme rizoto.
 - 
                                2
Rozpustíme máslo a opékáme na něm polovinu nakrájených jahod doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a zamícháme. Krátce podusíme a přilijeme šampaňské. Zvolna vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu nevstřebá. Po šálcích začneme přilévat cukrový sirup. Vždy důkladně promícháme a počkáme, dokud se tekutina nevstřebá.
 - 
                                3
Po spotřebování veškerého sirupu odstavíme hrnec z plotny, přidáme zbývající jahody a jahodový sirup a dobře zamícháme. Přelijeme přes cukrářské piškoty a ihned podáváme.