Milánské rizoto s chřestem
Suroviny
- 200 g Chřest bílý
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 300 g Rýže loupaná
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 1.77 ml Olej olivový
 - 200 ml Víno bílé
 - 750 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1148 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 26.9 mg
 - Draslík 614.6 mg
 - Vláknina 12975.2 mg
 - Vitamín A 12975.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
 - 
                                2
Stranou očistíme chřest od všech dřevnatých částí. Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. Po cca 10 minutách vaření přidáme do pánve chřest a na plátky pokrájenou cuketu. Na poslední dvě minuty přidáme fazolové lusky.
 - 
                                3
Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota petrželku a sůl s pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.