Sterilované vepřové rizoto se zeleninou
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 80 g Cibule
 - 50 g Kedlubna
 - 50 g Mrkev kořen
 - 250 g Rýže loupaná
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 50 g Petržel kořen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 kg Vepřové maso libové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 126.4 mg
 - Draslík 204.3 mg
 - Vláknina 5196.2 mg
 - Vitamín A 5196.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4218.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní šťávě krátce podusíme.
 - 
                                2
Mezitím očistíme všechny druhy kořenové zeleniny a pokrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, přidáme i se zeleninou k masu a podusíme.
 - 
                                3
Rýži přebereme, propláchneme vodou a přisypeme do kastrolu. Dusíme do poloměkka a průběžně podléváme vodou.
 - 
                                4
Horké rizoto rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném, studeném a suchém místě.