Rizoto s jablky a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Jablka
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cibule
  • 400 g Rýže loupaná
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 90 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1485 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 522.6 mg
  • Vláknina 12132.2 mg
  • Vitamín A 12132.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Jablka povaříme 1 minutu ve vroucí vodě, poté vyjmeme a pokapeme vínem a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme a 2 minuty na něm smažíme cibuli a česnek, poté přidáme rýži a smažíme další 2 minuty. Vmícháme jablka a zalijeme 125 ml vývaru, postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Do uvařené rýže vmícháme smetanu a sýr. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu