Krémové rajčatové rizoto
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Rýže
 - 300 g Rajčata Cherry
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Máslo
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1514 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 12.7 mg
 - Draslík 802.5 mg
 - Vláknina 9003 mg
 - Vitamín A 9003 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.2 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spolu s polovinou vývaru rozmixujeme dohladka. Zalijeme zbylým vývarem a vaříme na nízkém plameni.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na směsi oleje a másla. Smažíme 8 minut. Přidáme česnek a rozmarýn a po minutě i rýži.
 - 
                                3
Nakonec přidáme i rozmixovaná rajčata. Vaříme 20-25 minut doměkka.
 - 
                                4
Poté přidáme přepůlená cherry rajčata a chvíli povaříme.
 - 
                                5
Přiklopené necháme minutu odpočívat, poté vmícháme bazalku.
 - 
                                6
Podáváme posypané parmezánem.