Milánské šafránové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 29.5 mg
 - Draslík 146 mg
 - Vláknina 2451 mg
 - Vitamín A 2451 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme morek a po chvíli vsypeme najemno nasekanou cibuli. Když se morek postupně rozpouští, přispyeme do hrnce rýži (předem ji neproplachujeme.) Rýži zalijeme vínem a když se tekutina trochu odpaří, po troškách přiléváme vývar. Přidáme šafrán rozmíchaný v troše vlažné vody. Podle potřeby dále přiléváme vývar, rizoto mírně osolíme. Když je rýže měkká (ne však rozvařená) a vývar téměř odpařený, je rizoto hotové.
 - 
                                2
Odstavíme z plotny, vmícháme kousek másla a nastrouhaný sýr, který se v rizotu mícháním rozpustí.
 - 
                                3
Hotové rizoto má mít krémovou konzistenci.