Rizoto z vařené slepice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Slepice
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1671 kcal
  • Sacharidy 156 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 98966 mg
  • Bílkoviny 147 g
  • Uhlovodany 156 g
  • Cholesterol 390.5 mg
  • Draslík 1882.5 mg
  • Vláknina 33251.3 mg
  • Vitamín A 33251.3 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na drobné kousky a osolíme.

  • 2

    Rozehřejeme polovinu másla, osmahneme a podusíme na něm nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s nakrájenou cibulí. Na tento základ přidáme připravené maso, opečeme, podlijeme a dusíme do měkka.

  • 3

    Přebranou rýži otřeme, opražíme dozlatova na druhé části másla, zalijeme do roviny vývarem a dusíme do měkka.

  • 4

    Jakmile je maso i rýže měkké, smícháme vše v míse.

  • 5

    Naběračkou tvarujeme rizoto do úhledných kopečků, které posypeme strouhaným sýrem a podáváme k němu bílou bešamelovou omáčku.

Komentáře k receptu