Filé s rýží Basmati

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 250 g Rýže Basmati
  • 100 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 165 mg
  • Vláknina 3469.8 mg
  • Vitamín A 3469.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé nakrájíme na kostky a promícháme s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, slaninou pokrájenou na kostky, solí, pepřem, cukrem, olejem a octem. Necháme marinovat asi 2 hodiny.

  • 2

    Kostky masa, slaniny a kolečka cibule střídavě napichujeme na jehly, opékáme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Propláchnutou rýži uvaříme spolu s řapíky celeru do měkka. Promastíme ji máslem a přelijeme výpekem z filé. Podáváme s opečenými špízy.

Komentáře k receptu