Rybí kari s cizrnou
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
 - 500 g Rýže Basmati
 - 750 g Filé z aljašské tresky
 - 150 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 75.8 mg
 - Draslík 441.7 mg
 - Vláknina 14852.8 mg
 - Vitamín A 14852.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na hladkou kaši rozmixujeme česnek, zázvor, cibuli, které jsme si nejprve za stálého míchání opekli doměkka 4-5 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Po odstavení přidáme opečené suroviny do mísy na mixování s rajčaty a rybím vývarem. Rozmixovanou hmotu nalijeme do hrnce, přidáme mletý koriandr, kari pastu, cizrnu a po důkladném promíchání omáčku zvolna dusíme asi 15 minut do zhoustnutí.
 - 
                                2
Přidáme kousky ryby a ještě 5 minut vše povaříme tak, aby bylo maso křehké, ale nerozpadalo se. Na 2-3 minuty odstavíme, vmícháme jogurt a čerstvý koriandr. Osolíme, opepříme a s rýží basmati a plátky limety servírujeme.
 - 
                                3