Kaše z rýže basmati
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 73.8 mg
 - Vláknina 2379.7 mg
 - Vitamín A 2379.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži basmati propláchneme vodou a dáme do hrnce. Přilejeme studenou vodu a dáme vařit. Jakmile dojde k varu, rýži ve vodě promícháme, aby se nepřilepila ke dnu, a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Přebytečnou vodu slijeme přes sítko.
 - 
                                2
Uvařenou rýži naředíme rýžovým mlékem tak, aby kaše měla požadovanou hustotu. Přidáme špetku skořice a ještě krátce povaříme.
 - 
                                3
Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě ozdobíme kompotovanými švestkami. Šťávu z kompotu můžeme použít k doslazení kaše. Máme-li švestkový kompot bez cukru, můžeme jídlo doporučit i diabetikům.