Pórková polévka s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 179.9 mg
 - Vláknina 4504 mg
 - Vitamín A 4504 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme pórek, koriandr a libeček. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 25 minut. Mezitím uvaříme rýži basmati, kterou použijeme jako zavářku. Polévku rozmixujeme. V průběhu mixování přidáme rýžovou mouku a sušený ovesný nápoj, aby se polévka zahustila. Takto rozmixovanou a zahuštěnou polévku vlijeme zpět do hrnce, přidáme vařenou rýži a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku omastíme panenským olejem.
 - 
                                2
Na talíři polévku můžeme ozdobit slabými kroužky pórku.