Rizoto v krabím krunýři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1668 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 74.4 mg
 - Draslík 1239.4 mg
 - Vláknina 4862.5 mg
 - Vitamín A 4862.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Povaříme kraby 8-10 minut. Scedíme, otevřeme, vyjmeme maso, pokrájíme, dáme do mísy. Krunýře vyčistíme a uschováme.
 - 
                                2
Oloupeme šalotky a nasekáme. Petrželku nasekáme. Spaříme rajčata, nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.
 - 
                                3
Do pánve vložíme máslo, rozehřejeme a osmažíme nasekanou šalotku. Přisypeme rýži a za občasného zamíchání smažíme 2 minuty. Přilijeme bílé víno a vyvaříme. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a rýži vaříme 15-18 minut.
 - 
                                4
Do jiné pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené krabí maso, za častého míchání smažíme. Přidáme kostičky rajčat, sůl a pepř. Před koncem vaření vmícháme směs do rýže. Hotové rizoto rozdělíme do krunýřů, které jsme dali stranou. Posypeme nasekanou petrželkou a horké podáváme.