Rýže s houbami shitake a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1564 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 911.6 mg
 - Vláknina 15175 mg
 - Vitamín A 15175 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.5 mg
 - Vitamín E 8.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži propláchneme horkou vodu a dáme vařit do dvojnásobku osolené vody asi na 15 minut. Zatím namočíme houby shitake do horké vody a necháme nabobtnat. Ve woku rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou papriku a necháme 3 minuty opéct. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájené přidáme na pánev a 6 minut opékáme za stálého míchání. Ochutíme sójovou a rybí omáčkou, vmícháme hotovou rýži a pokrm ještě pár minut necháme dusit.