Rizoto s cuketou, rajčaty a sýrem pro děti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 3.3 mg
 - Draslík 256 mg
 - Vláknina 3125 mg
 - Vitamín A 3125 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou cibuli pokrájíme velmi nadrobno. Mladou cuketku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na malém struhadle. Rajčata omyjeme, ponoříme je do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, lžičkou vydlabeme semínka a dužinu pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V sítu dobře promyjeme rýži basmati, dáme ji do rendlíku, zalijeme ji vodou a přivedeme ji pod pokličkou k varu. Pak hned snížíme teplotu a vaříme ji asi 10-12 minut (nejlépe ji uvaříme přesně podle návodu). Uvařenou rýži scedíme a necháme v sítu odkapat. Vidličkou horkou rýži v sítu občas načechráme.
 - 
                                3
Mezitím, než se rýže uvaří, v hlubší pánvičce na másle a oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou cuketu a rajčata. Směs restujeme 1-2 minuty, přilejeme 50 ml vody a pod pokličkou zeleninu dusíme asi 18-10 minut doměkka. Jakmile je zelenina měkká, rozmačkáme ji případně vidličkou, přimícháme sýr a jakmile se roztaví zamícháme do zeleniny rýži.
 - 
                                4
Čerstvé rizoto podáváme teplé.