Zapečené linguine carbonara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 250 g Těstoviny Linguine
  • 185 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Šunka dušená
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 286.3 mg
  • Draslík 113.7 mg
  • Vláknina 339.8 mg
  • Vitamín A 339.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gril předehřejeme na střední teplotu. Zapékací mísu vymažeme olejem nebo rozehřátým máslem.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 3

    Mezitím rozšleháme vejce se smetanou, přidáme nakrájenou šunku, nastrouhaný parmazán (cca 3lžíce si odložíme), nasekanou pažitku a ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Směs promícháme, nalijeme na těstoviny, přidáme rozehřáté máslo a za stálého míchání krátce zahřejeme, až směs mírně zhoustne. Vaječná směs musí být hladká a tekutá, nevaříme.

  • 5

    Těstoviny vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmazánu, několik minut zapečeme pod rozehřátým grilem dozlatova a podáváme.

Komentáře k receptu