Domácí Testaroli s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Sůl česneková
  • 4 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1593 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 7560 mg
  • Vitamín A 7560 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy a postupně přiléváme tolik studené vody, aby za stálého míchání vzniklo řídké těsto. Osolíme lžící soli.

  • 2

    Těsto vlijeme na teflonový pekáček a pečeme ve středně vyhřáté troubě jen 3 minuty.

  • 3

    Upečené, tuhé těsto (ne však tvrdé) vylopíme z pekáčku a krájíme na různé tvary, např. obdélníčky nebo trojúhelníčky.

  • 4

    Připravené těstoviny postupně vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody. Když vyplavou na povrch, jsou uvařené.

  • 5

    Testaroli rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovým pestem.

Komentáře k receptu