Kuře s rozinkami a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 400 g Rajčata
  • 40 g Olivy černé
  • 60 ml Olej olivový
  • 170 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1090.8 mg
  • Vláknina 7537 mg
  • Vitamín A 7537 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do něj dílky citrónu, bobkový list, 2 lžíce oleje a dáme na 1 hodinu do předehřáté trouby na 200°C. Po hodině zkusíme vidličkou, zda je kuře již hotové. Můžeme nechat ještě 15 minut dopéct.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej a 5 minut na něm smažíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek, smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Přilijeme víno, protlak, papriku nakrájenou na proužky, olivy, rozinky a zvolna vaříme 6-8 minut, až vznikne hustší omáčka.

  • 3

    Kuře rozporcujeme na 8 dílů a zachycenou šťávu přidáme do omáčky. Přendáme na talíře, zalijeme omáčkou a posypeme oříšky.

Komentáře k receptu