Smažená míchaná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 55 g Paprika žlutá
  • 55 g Paprika červená
  • 25 g Čínský hrachorový lusk
  • 50 g Brokolice čínská gai lohn
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Chřest bílý
  • 4 ks Kukuřice cukrová
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 1540.4 mg
  • Vláknina 24201.8 mg
  • Vitamín A 24201.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky.

  • 2

    Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky.

  • 3

    V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar.

  • 4

    V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme.

  • 5

    Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Komentáře k receptu