Pečené hlávkové zelí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Sádlo vepřové škvařené
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 108.1 mg
  • Draslík 348.3 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné zelí povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Přidáme žloutky, mléko, mouku, omytý, nadrobno nakrájený pórek a sůl. Vše promícháme a nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Plech s okrajem vymažeme kouskem sádla (nebo másla), poklademe připravenou směsí a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 4

    Pečené zelí podáváme teplé i studené k pivu nebo k vínu.

Komentáře k receptu