Paštika z tykve a ricotty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 227.7 mg
- Draslík 786.2 mg
- Vláknina 7207.3 mg
- Vitamín A 7207.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tykev omyjeme a zbavíme tvrdých konců, pokrájíme na cca 1cm silná kolečka. 
- 
                                2Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme horkou vodou a necháme okapat. 
- 
                                3Pokrájenou tykev dáme na 20 minut povařit do vroucí osolené vody. 
- 
                                4Uvařenou tykev necháme okapat a poté jí rozmixujeme na hladké pyré, které necháme vychladit. 
- 
                                5Vychlazené pyré smícháme se smetanou, strouhankou, riccotou, vejci, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, pepřem a solí. 
- 
                                6Formu na paštiku vyložíme listy hlávkového salátu a poté naplníme tykvovým pyré. 
- 
                                7Naplněnou formu vložíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem potřeným máslem a dáme péct při 180°C cca na 45 minut. 
- 
                                8Hotovou paštiku necháme v chladu odležet do druhého dne. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        