Pizza s tuňákem a špenátem
Suroviny
- 120 g Cibule
- 200 g Tuňák obecný
- 50 g Petržel - nať
- 200 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Cukr krupice
- 30 g Droždí
- 1000 g Špenát listový čerstvý
- 10 g Bazalka
- 100 g Oříšky piniové
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 ml Olej olivový
- 430 ml Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 28 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 1040.6 mg
- Vláknina 13194 mg
- Vitamín A 13194 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto na pizzu: 
- 
                                2Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. 
- 
                                3Mouku smícháme se solí, zbytkem vody, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. 
- 
                                4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. 
- 
                                5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. 
- 
                                6Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou. 
- 
                                7Mezitím připravíme náplň. Špenát krátce spaříme a osolíme, necháme okapat a nahrubo překrájíme. Na 4 lžících oleje zesklovatíme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme špenát, ochutíme solí a pepřem. Touto směsí poklademe vykynuté těsto, rozdělíme na něj tuňáka, na proužky nakrájenou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Vše posypeme parmezánem a piniovými oříšky, pokapeme zbývajícím olejem. Pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 250 °C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        