Staroanglický kuřecí salát
Suroviny
- 80 g Petržel - nať
- 350 g Kuřecí maso vařené
- 10 g Zázvor celý
- 25 g Med včelí
- 15 g Skořice mletá
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Mandle
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 70 ml Olej olivový
- 25 ml Ocet vinný
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 ks Celer řapíkatý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 26 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 851 mg
- Vláknina 12553 mg
- Vitamín A 12553 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvé špenátové listy opláchneme studenou vodou a osušíme papírovými ubrousky. 
- 
                                2Salátovou okurku a jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s nakrájeným řapíkovým celerem, listy špenátu a nakrájenou petržekou. 
- 
                                3Směs rozdělíme na talíře, navrch upravíme plátky pečeného kuřecího masa. 
- 
                                4Do štroubovací skleničky vložíme zázvor, olivových olej, vinný ocet, med, skořici, pepř a sůl a důkladně protřepeme. 
- 
                                5Vytvořenou zálivku pomocí lžíce vléváme na salát. Ozdobíme mandlemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        