Nadívaný králík po auverňsku
Suroviny
- 120 g Cibule
- 10 g Celer - nať
- 150 g Ovarové ramínko vařené
- 10 g Petržel kudrnka
- 1500 g Králičí maso
- 200 g Prejt
- 100 g Šunka od kosti
- 50 g Šalotka
- 5 g Bobkový list
- 5 g Tymián čerstvý
- 240 g Rajčata
- 100 ml Koňak Armaňak
- 750 ml Víno červené
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 192.4 mg
- Draslík 1201.7 mg
- Vláknina 2477.7 mg
- Vitamín A 2477.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Králíka omyjeme, vyjmeme játra, z kterých odstraníme žluč. 
- 
                                2Játra pokrájíme na drobné kousky a smícháme s prejtem, dobře promícháme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. 
- 
                                3Bobkový list na jemno nakrájíme, přimícháme k pokrájenému ovaru, přisypeme pokrájenou šunku, šalotku i cibuli. Vše necháme opět orestovat. 
- 
                                4Dochutíme tymiánem a pepřem. Přilijeme koňak, přidáme vejce a dobře promícháme. 
- 
                                5Takto připravenou nádivkou naplníme králíka a maso sešijeme. 
- 
                                6Králíka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme koření a víno a přivedeme k varu. 
- 
                                7Poté králíka přendáme i s omáčkou do zapékací nádoby a necháme péct 120 minut při 180 °C. Pekáč zakryjeme pečícím papírem. 
- 
                                820 minut před závěrem pečení přidáme k masu oloupaná a nakrojená rajčata. 
- 
                                9Maso servírujeme ihned, dokud je dost teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        