Rizoto s dýněmi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 18 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 20.1 mg
- Draslík 155.3 mg
- Vláknina 2353.7 mg
- Vitamín A 2353.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dýně omyjeme, osušíme a lehce potřeme olejem. Ve vyhřáté troubě na plechu pečeme 40-45 minut doměkka. 
- 
                                2Zatím si uvaříme rizoto. Vývar přivedeme k varu, osolíme a opepříme. V jiném hrnci orestujeme na 50 g másla nakrájenou cibulku a nastrouhanou dýni. Přidáme rýži, 3 minuty restujeme, zalijeme 1/2 vývaru, vaříme a mícháme, dokud se vývar do rýže nevstřebá. Poté přilijeme zbytek vývaru a postup opakujeme asi 20 minut, dokud není rýže měkká. Odstavíme z ohně a přimícháme zbytek másla a nastrouhaný parmezán. 
- 
                                3Z dýní seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky, naplníme rizotem a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        