Kari voňavé

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 420.3 mg
  • Vláknina 12457.2 mg
  • Vitamín A 12457.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli na plátky a smažíme cca 8 minut. Přidáme mletý zázvor, kmín, koriandr, rozetřený česnek, mleté chilli, pokrájené chilli papričky a smažíme 2 minuty. Přilijeme do pánve vodu a promícháme.

  • 2

    Brambory nakrájíme na plátky, přidáme je do pánve s cizrnou, a pod pokličkou dusíme 7 minut. Přilijeme do omáčky citronovou šťávu a zamícháme.

  • 3

    Cizrnové kari přendáme na talíře a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu