Hrušky se zeleninou na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 120 g Kapusta růžičková
  • 100 g Květák
  • 220 g Karotka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Česnek
  • 2 ks Hrušky
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 411.8 mg
  • Vláknina 11132.9 mg
  • Vitamín A 11132.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zralé hrušky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a oloupeme je.

  • 2

    Cibuli zbavenou slupek s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme baby karotku, květák, brokolici a růžičkovou kapustu. Květák s brokolicí rozdělíme na růžičky, větší růžičkovou kapustu rozkrájíme na poloviny. Petrželovou nať omyjeme, pokrájíme na drobno.

  • 3

    V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s česnekem do růžova. Přidáme na kostičky pokrájené hrušky a společně, za častého míchání, smažíme do zlatova. Pokud by se hrušky přichycovaly ke dnu, přilijeme 0,5 dl vody, potom přimícháme rajčatový protlak s kari a vše smažíme asi 1-2 minuty. Přidáme baby karotku, zeleninový bujon, promícháme a dusíme 5 minut. Následně vložíme ostatní zeleninu, sůl, citronový pepř, pod poklicí dusíme asi 10-15 minut do měkka.

  • 4

    Když je zelenina měkká přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu