Roketový salát s parmezánovými hoblinami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 26 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 457.9 mg
- Vláknina 4804.8 mg
- Vitamín A 4804.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Listy rokety omyjeme, osušíme a natrháme na hrubší kusy. Fenykl omyjeme a pokrájíme na proužky, přimícháme k roketě. Piniové oříšky nasucho opražíme na rozpálené pánvi. 
- 
                                2Smícháme olej, ocet, sůl a pepř do zálivky. Sýr nastrouháme na jemnější hobliny. 
- 
                                3Roketu smíchanou s fenyklem posypeme opraženými oříšky, pokapeme nachystanou zálivkou a na závěr posypeme hoblinkami parmezánu. Ihned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        