Indické ostré jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Zázvor celý
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Garam masala
  • 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 388.5 mg
  • Vláknina 4608.1 mg
  • Vitamín A 4608.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1584.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Česnek, chilli, zázvor, kurkumu a mletý koriandr rozetřeme na jemnou pastu. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na tuku následně cibuli osmažíme, dokud se nezabarví do hněda.

  • 2

    Přidáme koření a smažíme, dokud se nezbavíme veškerého tuku. Přidáme nakrájená rajčata a necháme ještě několik minut vařit.

  • 3

    V této směsi podusíme jehněčí, pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Když je maso hotové, posypeme jej masalou a ozdobíme pokrájenými lístky koriandru. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu