Paprika sterilovaná ve slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 31 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3886 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 211.8 mg
 - Vláknina 4200 mg
 - Vitamín A 4200 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 127.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme jim semínka. Rozdělíme je natěsno do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě a roztokem zalijeme papriky.
 - 
                                2
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uchováme na temném a studeném místě.