Kuřecí řízky s lečem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Lečo sterilované
 - 120 g Zakysaná smetana
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Vývar slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 91.4 mg
 - Draslík 488.4 mg
 - Vláknina 844 mg
 - Vitamín A 844 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso, které ihned skládáme do pekáčku.
 - 
                                2
V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, ihned posypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a vše chvilku povaříme. Uvařenou směsí přelijeme připravené řízky v pekáčku. Následovně přelijeme lečem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
 - 
                                3
Zakysanou smetanu smícháme s moukou, která nám zbyla z obalování řízků, solí, pepřem a vlijeme do pekáčku. Maso obrátíme na druhou stranu a pekáček vrátíme do trouby na 10 minut.
 - 
                                4
Hotové jídlo vytáhneme z trouby, rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme.