Paprika na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Petržel - nať
  • 2 g Zázvor mletý
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Paprika zelená
  • 2 g Anýz mletý
  • 200 g Paprika žlutá
  • 200 g Paprika červená
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 10 ml Ocet rýžový
  • 80 ml Víno rýžové čínské
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 658.8 mg
  • Vláknina 8526 mg
  • Vitamín A 8526 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 250 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej a zpěníme prolisovaný česnek, přidáme nakrájené papriky a 10 minut podusíme za občasného promíchání. Zalijeme rýžovým vínem a octem, sójovou omáčkou, přidáme konzervovaná rajčata, nasekanou petrželovou nať a ještě 10 minut povaříme. Dochutíme mletým anýzem, nasekaným koriandrem, strouhaným zázvorem a podáváme.

Komentáře k receptu