Vařené těstoviny podávané s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 20 g Máta
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 451 mg
  • Vláknina 15000.3 mg
  • Vitamín A 15000.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. V pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme na něj nasekanou cibuli. Přidáme předvařený hrášek, osolíme a opepříme.

  • 2

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, odstraníme z nich semínka a dužninu pokrájíme na kousky. Přidáme nasekané mátové lístky. Rajčata s mátou vložíme do pánve s hráškem a promícháme.

  • 3

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny farfalle. Hotové těstoviny promícháme s podušeným hráškem. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu