Dýňová polévka se špenátem a hráškem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Dýně
  • 30 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Smetana
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1331 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 1857.4 mg
  • Vláknina 16610.8 mg
  • Vitamín A 16610.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.8 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýňovou dužinu nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm.

  • 2

    V hrnci na 100g rozehřátého másla podusíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek asi 10 minut doměkka. Přilijeme vývar, přidáme kostičky dýně, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna vaříme doměkka.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nasekaný špenát a podusíme asi 3 minuty.

  • 4

    Polévku rozmixujeme, vmícháme do ní smetanu a nakonec přidáme okapaný hrášek a podušený špenát. Polévku prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu