Koložvárské kysané zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 621 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 52.4 mg
 - Vláknina 1112 mg
 - Vitamín A 1112 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
 - 
                                2
Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka.
 - 
                                3
Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme.
 - 
                                4
Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím.
 - 
                                5
Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli.
 - 
                                6
Pokrm pečeme asi 30 minut.