Pečený hejk potřený hořčicovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Hejk
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 198 mg
  • Vláknina 4526.5 mg
  • Vitamín A 4526.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme mírně povolit. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  • 2

    Připravíme si marinádu: do misky dáme olej, hořčici, sůl, pepř, kmín a směs dobře rozmícháme. Jakmile jsou filety povolené, potřeme je silně marinádou ze všech stran.

  • 3

    V pekáčku rozpálíme olej na plotýnce. Porce ryby vložíme na rozpálený olej, plotýnku vypneme a pekáček vložíme do předehřáté trouby.

  • 4

    Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. Červenou masitou papriku a chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pak podélně nakrájíme na širší díly, chilli pokrájíme na tenké nudličky. Jakmile se ryba začne péct, rozložíme na ni, i vedle ní, všechnu pokrájenou zeleninu a pečeme dozlatova. Během pečení, 20-25 minut rybu polejeme 1-2x výpekem.

  • 5

    Porce upečené ryby dáme na talíře, obložíme je upečenou zeleninou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu