Bramborová polévka s paprikou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 66.6 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6.6 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 0.6 g Kmín celý
  • 0.6 g Majoránka
  • 13.3 g Česnek
  • 13.3 g Paprika mletá sladká
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 397.7 mg
  • Vláknina 4921.7 mg
  • Vitamín A 4921.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z poloviny dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme 2/3 dávky vlažného vývaru a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na zbylé polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, mírně ji osmahneme, zalijeme zbylým vývarem a uvedeme do varu.

  • 3

    Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do připraveného vařícího cibulového základu s paprikou a přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Zvolna vaříme do poloměkka.

  • 4

    Napolo uvařené brambory vlijeme do zásmažky s vývarem, přidáme česnek utřený se solí a dovaříme.

  • 5

    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

Komentáře k receptu