Okra s rajčaty a koriandrem
Suroviny
- 500 g Okra - Ibišek jedlý
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 60 ml Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 413.9 mg
 - Vláknina 7454.8 mg
 - Vitamín A 7454.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Seřízneme tvrdou vnější část špičaté horní strany okry tak, abychom nepoškodili vnitřek.
 - 
                                2
Nakrájíme omytou a osušenou okurku na kousky.
 - 
                                3
V jedné vrstvě rozložíme na talíř a octem pokapeme.
 - 
                                4
Necháme uležet 20 minut.
 - 
                                5
Přidáme cukr, rajčata, sůl, bobkový list, pepř a koriandr. Promícháme a 35 minut dusíme.
 - 
                                6
Okru prohrábneme, vyjmeme bobkový list a podáváme.