Nákypy s ricottou a špenátem
Suroviny
- 20 g Sýr Parmezán
 - 80 g Zelí hlávkové bílé
 - 120 g Špenát listový čerstvý
 - 160 g Sýr Ricotta
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 183.7 mg
 - Draslík 313.3 mg
 - Vláknina 3241 mg
 - Vitamín A 3241 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy povaříme cca 2min ve vodě s troškou oleje a slijeme.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát a zprudka jej 2-3min orestujeme. Vmícháme nastrouhaný parmazán, ochutíme solí, muškátovým oříškem a necháme vychladnout.
 - 
                                3
100g ricotty promícháme s vejcem, osolíme a opepříme. 2 formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z jedné čtvrtiny je zaplníme ricottovou směsí, poté naneseme špenát a zakončíme opět vrstvou ricotty.
 - 
                                4
Pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C.
 - 
                                5
Hotové nákypy vyklopíme, rozkrojíme na čtyři plátky. Na talíře rozdělíme zelí nakrouhané na nudličky, doplníme vždy dvěma plátky nákypů a podáváme.