Brambory opečené s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 250 g Lišky čerstvé
  • 200 g Šunka krůtí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1492 mg
  • Vláknina 19039.8 mg
  • Vitamín A 19039.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme částečně vychladnout. Rozkrájíme je na čtvrtky, v teflonové pánvi na oleji je ze všech stran opečeme.

  • 2

    Očištěný, na nudličky nakrájený pórek a očištěné lišky přidáme k bramborám. Za občasného míchání vše opékáme asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Krůtí šunku rozkrájíme na nudličky, pokrm jimi posypeme. Ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu