Špagety s bramborami a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 300 g Brambory
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Špagety, Makarony
  • 10 g Bazalka
  • 50 g Oříšky piniové
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 683.8 mg
  • Vláknina 12162.8 mg
  • Vitamín A 12162.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Piniové oříšky nasucho opražíme. Česnek oloupeme a rozmixujeme s lístky bazalky, citronovou šťávou, rozdrobeným sýrem a 2/3 pinií. Nakonec vmícháme olej.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na osminky a vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

  • 3

    Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom k nim přidáme špagety a vaříme dalších 8 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Fazolky a špagety vložíme s připraveným pestem do mísy. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily. Vše promícháme a opepříme.

  • 5

    Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylými piniemi.

Komentáře k receptu