Zelné bramboráčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Zelí kysané
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 572.2 mg
  • Vláknina 7100 mg
  • Vitamín A 7100 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí nadrobno nakrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Vložíme je do čisté utěrky, vymačkáme vodu.

  • 2

    Zelí s bramborami smícháme v míse, přidáme solamyl, oloupanou, nastrouhanou cibuli, vejce a sůl. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z těsta smažíme na pánvi na rozehřátém oleji ploché bramboráčky.

  • 4

    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu