Zapékané dřevorubecké brambory s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Houby čerstvé
  • 300 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1.5 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 361.1 mg
  • Draslík 1488.3 mg
  • Vláknina 16010.5 mg
  • Vitamín A 16010.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a dáme do pánve na rozpálený olej (3 lžíce). Osolíme mořskou solí, ochutíme bílým pepřem a kmínem, promícháme a dusíme do doby, až se vydusí všechna šťáva a začnou se smažit.

  • 2

    Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Anglickou slaninu pokrájíme na kostky. Ovařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Vejce si v hrnečku rozkvedláme se solí (1/2 lžičky), hořčicí a (1/2 lžičky) pepřem. Pažitku a petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 4

    V hlubším pekáči si na oleji (2 lžíce) vysmažíme anglickou slaninu, přihodíme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme houby, promícháme a ještě chvíli vše společně smažíme. Na houbovou směs poklademe plátky brambor, pokapeme je olejem, osolíme (1/2 lžičky) a zalijeme vajíčky.

  • 5

    Pekáč s bramborami vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

  • 6

    Pečeme při 200 °C asi 40 minut.

Komentáře k receptu