Kuře na bramborákové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 300 g Brambory
  • 1000 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 454.8 mg
  • Draslík 998.6 mg
  • Vláknina 5326.5 mg
  • Vitamín A 5326.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, do ní vsypeme na malé kousíčky nakrájenou cibuli. Dozlatova osmahneme.

  • 2

    Kuřecí maso opláchneme, naporcujeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Žemle nebo rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit (jako na sekanou).

  • 4

    Potom nastrouháme brambory, z nichž vymačkáme vodu. K bramborám přidáme osmaženou anglickou slaninu s cibulí, vymačkané žemle, česnek, vejce, sůl, kmín, majoránku a vše dobře promícháme.

  • 5

    Do vymazaného pekáčku navrstvíme směs a na ní poklademe kousky kuřete.

  • 6

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud nebude mít povrch kůrčičku a maso nebude měkké.

Komentáře k receptu