Bramborové trhance se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 2.22 g Tuk
  • 400 g Zelí kysané
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1480 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 462.2 mg
  • Vláknina 10600 mg
  • Vitamín A 10600 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí i s nálevem nalijeme do rendlíku, trochu osolíme, přidáme lžíci másla a dusíme do měkka. Scedíme, necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi je rozškvaříme.

  • 2

    Vařené brambory osolíme, rozšťoucháme s trochou vlažné vody, přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Tvarujeme placičky, které na tuku osmažíme z obou stran. Placičky natrháme na menší kousky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a přelijeme rozškvařenou slaninou.

Komentáře k receptu