Plněné brambory pečené ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Petržel - nať
  • 9 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 1 ks Cibule
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1479 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 1075.3 mg
  • Vláknina 14157 mg
  • Vitamín A 14157 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké brambory oloupeme a vydlabeme, aby vznikla dutina, vnitřek osolíme. Mleté maso smícháme v míse s cibulí nasekanou najemno, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Vzniklou směsí napěchujeme brambory, vložíme do pekáče a zalijeme vývarem do dvou třetin. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odstraníme alobal, brambory pokryjeme plátky ementálu a ještě krátce zapečeme.

Komentáře k receptu