Bramborové omelety s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Olej slunečnicový
  • 40 ml Voda pitná
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 959 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 1031.7 mg
  • Vláknina 11285 mg
  • Vitamín A 11285 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, brambory očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přilijeme vodu a vyšleháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme brambory a osmažíme do křupava. Pět minut před koncem smažení přidáme cibuli, dosmažíme. V pánvi necháme čtvrtinu brambor s cibulí, zbytek odebereme. Poté do pánve vlijeme čtvrtinu vaječné hmoty a usmažíme omeletu. Postupně přiléváme zbytek oleje, přidáváme po čtvrtinách brambory s cibulí, dále přiléváme po čtvrtinách vaječnou hmotu a stejným způsobem usmažíme další tři omelety.

Komentáře k receptu