Oblíbený bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Šunkový salám
  • 100 g Hrášek mražený
  • 200 g Majonéza
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel kořen
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Okurky sterilované
  • 2 ks Cibule
  • 2 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 163.8 mg
  • Draslík 1823.6 mg
  • Vláknina 27642.5 mg
  • Vitamín A 27642.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V jednom hrnci uvaříme omyté brambory ve slupce doměkka, ale neměly by se převařit. Měly by být přibližně stejné velikosti, vaříme je přibližně 20 minut. V druhém hrnci si uvaříme doměkka dobře omytou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Vaříme ji přibližně 15-20 minut.

  • 2

    Vajíčka uvaříme natvrdo, vaříme je 9 minut. Uvařenou zeleninu, vejce a brambory po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přibližně 1x1cm velké. Vše dáme do velké mísy. Ještě na kostičky nakrájíme šunkový salám a sterilované sladkokyselé okurky, očištěné cibule pokrájíme nadrobno a přidáme vše k zelenině do mísy.

  • 3

    V rendlíku přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní mražený hrášek a vaříme jen krátce, scezený a vychladlý dáme do mísy.

  • 4

    V misce vymícháme majonézu Hellmanns se smetanovým jogurtem. Všechny pokrájené ingredience v míse promícháme, ochutíme je solí, pepřem a hořčicí. Pak přidáme majonézu s jogurtem a znovu vše promícháme, případně dochutíme solí a citrónovou šťávou. Salát necháme v chladu odležet minimálně 2 hodiny, pak podáváme.

Komentáře k receptu